“Hvem er denne hot babe i billedet?” ikke er typen svar en interviewer forventer at høre, hvornår han eller hun inviterer dig til at stille spørgsmål i slutningen af et interview. Faktisk vil den måde du nærmer dig Q&A session har en direkte indvirkning på interviewerens opfattelse af dig. Baseret på de spørgsmål, du spørger, vil blive foretaget en dom med hensyn til hvor interesseret du synes at være i arbejde for virksomheden.
Derfor, når du danner spørgsmål spørge dig selv, hvad skal jeg vide om virksomheden for at afgøre, om dette er arbejdsplads for mig? Hvordan du besvare dette spørgsmål afhænger af de karriere værdier, der er vigtige for dig, og derfor, der er ikke en rigtige eller forkerte svar. Sagt, sørge for at du ikke må spørge til “hvad-i-den-for mig?” type spørgsmål. Selvom spørgsmål vedrørende løn, fordele og ferietid er gyldige, er sted at komme ind på disse emner når et tilbud ikke er på bordet, før.
PRØVENS SPØRGSMÅL DU KAN STILLE
Er der nogen planer om en corporate fusion eller outsourcinginitiativer?
Når en fusion eller outsourcing sker, Følg fyringer. Før du accepterer en stilling, bør du spørge om den retning, virksomheden tager. Mange kandidater er under den misforståelse, at kun hvis virksomhederne downsize. I sandhed, uanset hvor stabile er de virksomheder søger altid for at reducere omkostningerne.
Hvor tæt min kvalifikationer matcher kravene til åben stilling?
To ting kan ske, når du stiller dette spørgsmål. (1) intervieweren kan bekræfte, at din erfaring, færdigheder og evner er en perfekt pasform. Overflødigt at sige, hvis det er interviewerens svar, har du et godt skud på landing et jobtilbud. (2) intervieweren kan videregive, at virksomheden søger for at ansætte nogen med mere erfaring i XYZ. Tro det eller ej, hvis det sker, kan det arbejde ud til din fordel fordi du har en anden mulighed for at sælge dig selv.
Hvor længe har denne holdning været åben?
Hvis intervieweren afslører, at holdning har været åben for tre måneder, kan du bede et opfølgende spørgsmål som, “det er indlysende, at selskabet tager sin tid at finde den rigtige kandidat, og der må have været kvalificerede kandidater, der har interviewet. Hvad ville du sige de manglede at et tilbud ikke var udvidet?” I stiller denne opfølgende spørgsmål, du vil finde ud af præcist, hvad intervieweren leder efter og du kan tilpasse dine svar til at imødekomme virksomhedens specifikke behov.
Er kampagner baseret på anciennitet eller resultater?
Nogle virksomheder stadig holde at old-school mentalitet hvor gamle timere, uanset deres bedrifter eller mangel på samme, tilbydes mulighed for at bevæge sig op ad stigen, før en ny leje får de samme muligheder. Du fortjener at vide, at hvis du sætter 110% i dit arbejde, vil du blive belønnet i overensstemmelse hermed.
Hvis du kunne ændre én ting om, hvordan denne virksomhed fungerer, hvad ville det være?
Ligesom du ikke er perfekte, er heller ikke en virksomhed. Interviewerne er klar over dette faktum, og derfor, under interviewet proces de gør deres bedste for at sælge organisationen som et fantastisk sted at gå til hver dag. Det er en del af dit job at afdække alt om den ansættende organisation – gode, onde, og alt derimellem.
SIDSTE TANKE
Godt gennemtænkt, klare og intelligente spørgsmål er dem, der efterlade et positivt indtryk med lytteren. Tage sig tid til at vurdere, hvad der er vigtigt for dig og danne spørgsmål omkring disse spørgsmål.