Efterhånden som vi bevæger os mere og mere ind i et pengeløst samfund, er det en kendsgerning, at flere og flere mennesker befinder sig i økonomiske vanskeligheder, med ringe udsigt til at kunne opfylde deres finansielle forpligtelser. Hvis du føler byrden af et bjerg af gæld vejer dig ned, kan det være det bedste tidspunkt at se på muligheden for at erklære sig konkurs.

Dette er en ekstremt stressende tid, følelsesmæssigt såvel som økonomisk, og under visse omstændigheder kan det være den bedste løsning. Denne artikel vil give dig de oplysninger, du har brug for at træffe den rigtige beslutning om at erklære sig konkurs.

Konkurs er en juridisk erklæring, der gør det muligt for enkeltpersoner eller virksomheder at få deres hænder ud af den gæld, der skyldes. I visse tilfælde kan konkurs give forbrugeren eller virksomheden en ny økonomisk start. I andre tilfælde kan det gøre det muligt for enkeltpersoner eller virksomheder at blive fritaget for den udestående gæld, der skyldes.

Konkurslovgivningen har ændret sig i løbet af de sidste par år, så det er vigtigt at rådføre sig med en konkurs advokat eller finansiel rådgiver for at drøfte din særlige situation. Der er forskellige konkurskapitler og forskellige regler for deres udledning. Hvis du overvejer konkurs, ville det være klogt at kontakte en konkurs advokat for at drøfte din individuelle situation.

Der er to måder at erklære sig konkurs på, frivillig og ufrivillig. Frivillige erklæringer afgives frivilligt af skyldneren, mens ufrivillige andragender indgives af en kreditor. Når en skyldner er erklæret konkurs, kan han ikke indgive endnu en konkursbegæring i otte år. En ufrivillig erklæring sker, når en kreditor anmoder retten om at tvinge en debitor til at tilbagebetale en gæld. Skyldneren er også beskyttet af retshjælpsprogrammet, men det er kun, hvis han opfylder visse krav til støtteberettigelse.

De to hovedtyper af konkursbegæring er kapitel 7 og kapitel 13. I en konkurs i kapitel 7 afvikler skyldneren alle sine aktiver for at betale sine kreditorer. I et kapitel 13 konkurs, er skyldneren stadig i stand til at holde besiddelse og ejerskab af sine aktiver og er forpligtet til at betale sine kreditorer over en periode på fem år, selv om han sandsynligvis vil ende op med en struktureret tilbagebetaling plan snarere end et engangsbeløb.

Der er mange grunde til at erklære sig konkurs, blandt dem er lægeudgifter og arbejdsløshed. I nogle tilfælde er det et resultat af en medicinsk tilstand, at personen ikke er fuldt dækket gennem sygesikring. Arbejdsløsheden kan skyldes en nedgang i indkomsten for den erhvervsaktive befolkning i en recessionsøkonomi kombineret med den øgede byrde, som en ægtefælle, der vender tilbage til arbejdet efter fødslen af et nyt barn, har. Selv om en konkurs er et redskab i sidste udvej, kan det også give en ny økonomisk start for dig eller din familie.

Når de søger konkurs oplysninger, der er mange mennesker, der vil forsøge at overbevise dig om, at erklære sig konkurs er meget hårdt. De kan have været igennem en lignende situation selv, eller de kan have set en anden gå igennem det. Sandheden er dog, at konkurs kan være meget let, og overraskende let også.

Hvis du har haft problemer med gæld i fortiden, uanset om det har været fra et studielån, misligholdt på et kreditkort konto, eller bare dårlig penge forvaltning, at komme forbi det og Genopbygning er noget, som alle kan gøre. En konkurs advokat kan hjælpe dig med at udfylde alle de nødvendige papirarbejde, og endda give dig en gratis Konkurs Counseling session for at hjælpe dig med at forstå, hvordan du genopbygge dit økonomiske liv.

Mange mennesker forsøger at undgå at indgive konkursbegæring, fordi de har en masse selvudnævnte ekspertise i den finansielle verden. Alt dette, de kan udrette, er at udskyde det uundgåelige. I mange tilfælde er konkurs imidlertid det bedste valg. Det er ikke en nem, smertefri løsning, men det vil give dig en ny økonomisk start, og en vej ud af gælden fælde du befinder dig i. Så snart du indgive konkursbegæring, vil du ikke være bange for at besvare telefonen af frygt for en anden regningen indsamler. Du vil heller ikke længere nødt til at betale alle de gæld, der fik dig i denne finansielle problemer i første omgang.